Для обслуговування двох держдач виділили 4 мільйони

Четвер, 13 листопада 2014, 15:03

Для обслуговування двох державних дач - "Конча Заспа" і "Пуща Водиця" у 2015 році виділили 4 мільйони гривень.

Про це повідомив керівник ДУСі Сергій Березенко під час прес-конференції, передає "Укрінформ".

"Ми витрачали понад 40 мільйонів гривень для утримання цих резиденцій і державних дач. На наступний рік буде закладено близько 4 мільйонів гривень для обслуговування тільки двох офіційних державних резиденцій - це 29 будиночок "Конча Заспа" і 14 "Пуща Водиця". Усе решта має бути на державному розрахунку", - сказав він.

Березенко також розповів про зростання тарифів за проживання на держачах.

"Президентом відмінено усі 13 розпоряджень попередніх керівників держави, які надавали пільги і додаткові блага відставним чиновникам. Багато з них мали довічне обслуговування, але це було скасовано. для порівняння, якщо до 1 квітня  для того, щоб проживати у будиночку в "Кончі Заспі" треба було платити в місяць 1,83 тисяч гривень", - заявив керівник ДУСі.

"То після 1 квітня ця сума збільшилася до 6 тисяч гривень, і на сьогодні, після того як ми перерахували і отримали справедливий тариф, ця сума за 100 метрів буде становити, ну значно більше 10 тисяч гривень - в залежності від рівня комфорту. Якщо є бажання і кошти, то, будь ласка, орендуйте і живіть", - підкреслив він.

Водночас у Державному управлінні справами вважають, що продавати державні дачі та резиденції "на дні економіки" не варто.

"Приватизація і розпродаж потрібні, але потрібно вчасно підійти до цього питання. Я, як економіст, розумію, що продавати "на дні економіки" - це злочин. На дні ринку - треба купувати", - зазначив Березенко.