Знайшовся покупець на російську фабрику Порошенка

Середа, 12 листопада 2014, 18:13

Один з найбільших російських виробників снеків - холдинг "КДВ груп" основний претендент на купівлю російських активів кондитерської компанії "Roshen", що належать президентові України Петру Порошенку.

Про це розповіли джерела знайомі з ходом угоди, повідомляє "Forbes.ru".

Крім того, інформацію про інтерес групи КДВ до купівлі фабрик "Roshen" в Липецьку підтвердило джерело в самій КДВ.

За словами джерела, КДВ проявила інтерес не тільки до недавно модернізованих фабрик в Липецьку, на які витрачалася значна частина доходів "Roshen" за останні роки, а й на логістичний центр класу А розміром 32 тисячі квадратних метрів з щоденним оборотом понад 3,5 тисячі тонн.

Виручка російського підрозділу української кондитерської фабрики "Roshen" - ВАТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" - в 2013 році за РСБО збільшилася на 23% порівняно з попереднім роком і становила 2,16 млрд рублів. За даними "Roshen", частка компанії на російському кондитерському ринку становила 7%.

Засновником і співвласником компанії "КДВ Групп" є томський підприємець Денис Штенгелев. Компанія заснована в 1994 році на базі кондитерського дому "Восток".

Їй належить компанія "Бриджтаун Фудс", бренд "Бабкины семечки", а також холдинг "Сибирский берег". Виручка торік становила 43,4 млрд рублів, при цьому доходи зросли на 10,8 млрд рублів.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що почав продавати підконтрольний йому бізнес.