Продана викликали в ГПУ через махінації із закупівлею вугілля в ПАР

Понеділок, 10 листопада 2014, 15:01

Голову Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана викликали на допит в Генеральну прокуратуру в понеділок, 10 листопада, на 15.00.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі міністерства.

За інформацією прес-служби, Проданий планує з'явитися в Головне слідче управління ГПУ за адресою вул. Борисоглібська, 18 у Києві.

Крім того, представник Міненерговугілля розповів, що в п'ятницю на допит в Генпрокуратуру були викликані керівники держкомпаній "Укрінтеренерго" і "Центренерго".

За його словами, вони надали слідчим контракти на закупівлю вугілля з Південно-Африканської Республіки, після чого їх відпустили.

Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко на засіданні РНБО поставив під сумнів прозорість схеми поставок вугілля з Південно-Африканської Республіки до України.

Як відомо, раніше  джерело в оточенні прем'єр-міністра повідомило, що президент Петро Порошенко поставив під сумнів прозорість схеми поставок вугілля з Південно-Африканської Республіки в Україну.

Порошенко зобов'язав відповідні правоохоронні органи в тижневий термін провести необхідну перевірку і доповісти про результати.

6 листопада співробітники Генеральної прокуратури провели перші допити співробітників міністерства і здійснили виїмку необхідних документів.

Пізніше в Міненерго заявили, що у відомстві не було вилучення документів, на допит викликали керівників компаній "Укрінтеренерго" і "Центренерго".