В США ціни на бензин впали нижче 3 доларів за галон

Субота, 1 листопада 2014, 12:22

Вперше з 22 грудня 2010 року середня роздрібна ціна на бензин в Сполучених Штатах опустилася нижче позначки в 3 долара за галон (близько 79 центів за літр).

Про це повідомила в п'ятницю Американська автомобільна асоціація (ААА), пише ТАСС.

Таким чином, бензин в США зараз дешевше молока, середня ціна якого становить 3,73 долара за галон.

За словами представників ААА, восени автомобільне паливо в США традиційно трохи дешевшає на тлі зниження активності автомобілістів, проте цього року ціни на бензин йдуть вниз особливо швидко через різке падіння вартості нафти на світових біржах.

"З кінця червня цього року ціна нафти марки WTI знизилася більш ніж на 20 доларів на тлі збільшення обсягів видобутку і стурбованості трейдерів щодо перспектив світової економіки. Примітно, що деякі члени ОПЕК, зокрема, Саудівська Аравія, готові підтримувати ціни на низькому рівні заради збереження своєї частки на ринку", - наголошується в заяві ААА.

Нафта сорту WTI на Нью-йоркській товарній біржі в п'ятницю подешевшала на 0,7%, опустившись до позначки 80,54 доларів за барель.

За оцінкою ААА, завдяки здешевленню палива споживачі в США будуть щодня економити близько 250 млн доларів порівняно з літом нинішнього року, коли середня ціна на бензин становила 3,68 долара за галон.

Як зазначають економісти, низькі ціни на бензин повинні позитивно відбитися на економіці США.