Google представив модульний смартфон Ara

Четвер, 30 жовтня 2014, 20:54

Корпорація Google показала перший прототип модульного смартфона Ara і оголосив терміни початку продажів: інноваційний гаджет можна буде купити вже на початку 2015 року.

Про це пише Ain.ua.

Project Ara - це розробка, яка в майбутньому дозволить кожному користувачеві створити свій власний унікальний смартфон. Телефони будуються з використанням модулів, вставлених в металеву рамку.

Рамка буде єдиним компонентом, зробленим Google, і виступить основою, яка зв'язує всі модулі разом. Вартість базового комплекту становитиме 50 доларів, а змінні модулі будуть продаватися в магазині Google.

Технічні характеристики нового смартфона Google не розкриває, але, швидше за все, вони будуть відчутно нижче сучасних флагманських телефонів. На відео помітні значні "пригальмовування" пристрою, що працює під управлінням Android L. У відеоролику також видно, як виглядає каркас і модулі Ara, а також процес складання пристрою.

В Google стверджують, що телефон буде підтримувати гарячу заміну модулів - для заміни, наприклад, камери не потрібно буде навіть вимикати пристрій.

Нагадаємо, що в квітні цього року Google опублікувала детальну документацію, завдяки якій розробники можуть почати створення модулів для смартфона Ara.

Документація містить у собі опис конструкції каркаса Ara, вимоги до модулів, креслення, технічні характеристики, схеми розташування компонентів телефону і безліч інших докладних описів.

В інструкції також йдеться про те, що розробники модулів для Ara згодом зможуть заробляти на своїх винаходах.