Страйк пілотів коштував німецькій Lufthansa 170 мільйонів

Четвер, 30 жовтня 2014, 14:40

Тарифна суперечка з профспілкою Vereinigung Cockpit коштувала найбільшому європейському авіаперевізнику Lufthansa 170 млн євро в поточному році.

Як говориться в поширеному повідомленні концерну, при цьому мета за річним оперативним прибутком на рівні 1 млрд євро не переглянута.

"Німецьке акціонерне товариство "Люфтганза АГ", незважаючи на складний третій квартал і втрату в загальній складності 170 млн євро через страйки, залишається прихильним своїй меті на 2014 рік, - наголошується в повідомленні. - Концерн має намір в загальній складності отримати близько одного мільярда євро оперативного прибутку за підсумками всього року".

Тарифна суперечка, в якому беруть участь пілоти Lufthansa, а також її "дочок" - Germanwings та вантажного перевізника Lufthansa cargо вимагають внесення змін до тарифної угоди.

Cockpit виступає проти планів керівництва авіакомпанії підвищити існуючу для них вікову межу для дострокового виходу на пенсію до 61 року. В даний час цей вік становить 59 років.

Протягом усього тарифного спору цими авіакомпаніями вже було скасовано в загальній складності 4,4 тис. рейсів.

За перші три квартали поточного року Lufthansa отримала оперативний прибуток на рівні в 849 млн доларів, що на 186 млн доларів більше, ніж за аналогічний період минулого року.

ТАСС