НБУ продав на аукціоні 200 мільйонів доларів

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 18:14

Національний банк України 24 жовтня провів валютну інтервенцію з продажу іноземної валюти за єдиним курсом та на 46% задовольнив заявлений попит банків на валюту під потреби їх клієнтів.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначається, за підсумками проведеної інтервенції банкам було продано 199,97 млн доларів за курсом 12,95 гривні за долар. Участь в інтервенції взяли 72 банки.

На зустрічі з керівництвом Національного банку керівники найбільших банків зазначили, що регулярне проведення Національним банком України цільових інтервенцій дозволило суттєво зменшити відкладений попит юридичних осіб на іноземну валюту.

Водночас Національний банк України нагадує про те, що здійснює контроль за цільовим використанням коштів, придбаних банками за результатами інтервенції.

Як відомо, 9 і 15 жовтня НБУ також провів аукціони для поповнення кас банків і стабілізації ситуації на готівковому валютному ринку, на яких продав 99 мільйонів і 99,77 мільйона.

Також, 18 жовтня Нацбанк провів інтервенцію для задоволення попиту банків на валюту під потреби їх клієнтів, в рамках якої продав 199,97 мільйона гривень за єдиним курсом 12,95 гривні за долар.