Продан спростовує звинувачення Росії у несанкціонованому відборі газу

Четвер, 23 жовтня 2014, 13:59

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан спростовує звинувачення Росії у несанкціонованому відборі природного газу при транспортуванні його до країн ЄС.

Про це він повідомив, відповідаючи на відповідне питання журналіста, після селекторної наради в Кабміні з питань проведення позачергових виборів депутатів Верховної ради.

"Ця інформація не підтверджується", - сказав Продан.

При цьому він зазначив, що Україна чітко виконує свої зобов'язання з транспортування газу, який Росія продає до країн ЄС.

За повідомленнями російських ЗМІ, мав місце несанкціонований відбір російського газу при його транспортуванні по території України.

Як повідомлялося, наступний раунд тристоронніх газових переговорів у форматі "Україна - ЄС - Росія" відбудеться 29 жовтня в Брюсселі (Бельгія).

Глава представництва Європейського союзу в Україні Ян Томбінський впевнений у завершенні газових переговорів з Росією 29 жовтня.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розраховує отримати проміжне рішення в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма (Швеція) щодо спору між Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" і російським газовим монополістом компанією "Газпром" в жовтні-листопаді.

Українські новини