Ціни на нафту знову пішли вниз

Четвер, 23 жовтня 2014, 09:02

Світові ціни на нафту продовжують падіння в четвер на статистиці по запасах сировини від Міненерго США.

Про це повідомляє "Прайм".

Вартість грудневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 8.21 за московським часом знижувалася на 2,57% - до 80,42 долара за барель.

Ціна грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 1,95% - до 84,57 долара за барель.

Нафта стала дешевшати в середу після публікації статистики щодо запасів сировини в США, які виросли набагато сильніше, ніж очікувалося.

За даними Міненерго США, комерційні запаси нафти за тиждень, що завершився 17 жовтня, виросли на 7,1 мільйона барелів, або на 1,9% - до 377,7 мільйона барелів. При цьому аналітики прогнозували збільшення запасів лише на 2,69 мільйона барелів.

Запаси дистилятів збільшилися на 1 мільйон барелів, або на 0,8%, - до 125,7 мільйона барелів. Загальні запаси бензину скоротилися на 1,3 мільйона барелів, або на 0,6%, і становили 204,4 мільйона барелів.

"Сьогодні нафта отримала поштовх вниз, викликаний підвищеною статистикою по запасам. Ціни на нафту майже досягли дна, але поки ОПЕК не скоротить видобуток, я не бачу ніяких факторів, здатних підняти ціни", - відзначає аналітик Samsung Futures Inc. Хон Сун Кі, чиї слова наводить агентство Bloomberg.