Резерви Росії опустилися до мінімуму 4,5 років через підтримку рубля

Четвер, 16 жовтня 2014, 21:14

Золотовалютні резерви РФ досягли мінімальних значень з початку квітня 2010 року, втративши за тиждень 3 мільярди доларів, в основному через валютні інтервенцій Центробанку.

Про це пише "Reuters".

Згідно зі звітностю ЦБ, резерви за станом на 10 жовтня знизилися до 451,7 мільярда доларів з 454,7 мільярда доларів тижнем раніше.

"Статистично, інтервенції з кінця доби 3 жовтня по кінець дня 10 жовтня становили майже 4,9 мільярда доларів", - повідомила Марія Помельнікова з Райффайзенбанку.

Центробанк з 1 жовтня почав продавати валюту на ринку для згладжування надмірних коливань курсу рубля. Продає він її на краю плаваючого коридору бівалютного кошика в необмежених кількостях, при цьому зрушуючи коридор на 5 копійок вгору кожні продані 350 мільйонів доларів.

Всього в поточному році ЦБР міг продати на ринку майже 57,5 мільярда доларів без урахування покупок валюти Мінфіном, з початку місяця - понад 13 мільярдів доларів.

За оцінкою Артема Бекетова з Газпромбанку, позитивна переоцінка золота скоротила негативний ефект від інтервенцій, становивши плюс 1,2 мільярда доларів.

На 1 вересня обсяг російського золота, згідно зі статистикою МВФ, становив 35,769 мільйона унцій.