Україна розраховує отримати 250 мільйонів від Світового банку до кінця року

Вівторок, 14 жовтня 2014, 12:40

Україна планує одержати від Світового банку до кінця 2014 року 250 млн доларів і прискорити надання 760 млн євро від Єврокомісії.

Про це йшлося під час щорічних зборів МВФ та Світового банку в яких взяла участь українська делегація на чолі з міністром фінансів Олександром Шлапаком та головою НБУ Валерією Гонтаревою, повідомляє прес-служба міністерства.

Як зазначається, серед порушених питань було обговорено заходи, що вживаються Урядом України та Національним банком України для стабілізації ситуації та узгодження позицій щодо надання подальших траншів допомоги.

Зокрема, з представниками Міжнародного валютного фонду було розглянуто зміни в економічній ситуації, пов’язані,в першу чергу, із руйнуванням бойовиками промислової інфраструктури на сході України.

В цьому контексті фахівці МВФ позитивно оцінили вплив застосованих адміністративних обмежень, насамперед на готівковому валютному ринку, що сприяло уповільненню кризових тенденцій.

"Вдалося домовитися про певну координацію підходів Європейської Комісії та МВФ, що дозволить значно прискорити надходження наступних траншів допомоги від Єврокомісії загальним обсягом 760 млн євро" - йдеться у повідомленні.

У рамках зустрічі з керівництвом Світового банку були обговорені питання збільшення обсягу допомоги по існуючій програмі багато секторної позики на політику розвитку, що дозволило б отримати до кінця року додатково 250 млн доларів.