На відбудову Луганщини потрібно близько 8,5 мільярда

Понеділок, 8 вересня 2014, 17:25

Згідно з попередніми оцінками, для відновлення об'єктів промисловості, малого та середнього бізнесу, торгівлі, будівництва, енергетичного і газового устаткування буде потрібно близько 8,5 мільярда гривень.

Про це йдеться в повідомленні Луганської ОДА на сторінці в Facebook.

За прогнозними розрахунками департаменту, в 2014 році спад виробництва на Луганщині станвитиме "мінус" 49,8% або близько 34 млрд гривень.

Як наголошується, в результаті бойових дій на території Луганської області серйозних втрат зазнала промисловість регіону.

"12 липня вимушено законсервовано виробництво на Алчевському металургійному комбінаті", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що через руйнування і пошкодження зупинена діяльність ПрАТ "Лінік", Попаснянського вагоноремонтного, Стахановського феросплавного і вагонобудівного, Первомайського електромеханічного заводів, ТОВ "Сталь", "Лугцентрокуз", Кіровський "Центрокуз", "Метали і полімери", ПО "Трансмаш", ДП "Лутугинське об'єднання прокатних валків", ХКО ім. Петровського та інших підприємств області.

"Через ушкодження енергетичної інфраструктури та підтоплення гірничих виробок припинено видобуток вугілля на шахтах ДП "Луганськвугілля", "Донбасантрацит", "Первомайськвугілля", шахті "Білоріченська", - повідомляє прес-служба.

"Найстрашніше, що через військові дій роботу втратили понад 30 тисяч осіб. І це тільки за перше півріччя нинішнього року! Якщо така тенденція збережеться, до кінця року без роботи залишаться ще 80-85 тисяч осіб", - говорить в.о. голови Луганської облдержадміністрації Ірина Верігіна.