НБУ проведе черговий валютний аукціон в четвер

Вівторок, 30 вересня 2014, 20:58

Національний банк призначив на четвер черговий аукціон з продажу валюти, у тому числі для стабілізації готівкового валютного ринку.

Про це повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" глава НБУ Валерія Гонтарєва.

"Ми оголосили наступний аукціон на суму 200 млн доларів, який пройде в четвер, де ми також будемо продавати валюту для підтримки кас банків, щоб стабілізувати готівковий курс", - сказала вона.

Гонтарева зазначила, що інтервенції Нацбанку на підтримку гривні у вересні становили 735 млн доларів, з яких 450 млн доларів було продано НАК "Нафтогаз України" для оплати закупівель газу в Європі, а 285 млн доларів витрачено на стабілізацію міжбанківського валютного ринку.

Як повідомлялося, на останньому валютному аукціоні 25 вересня НБУ продав 134,6 млн доларів за курсом 12,95 гривень за долар, тоді як двома днями раніше 111,9 млн доларів з ціною відсікання 13,75 гривень за долар. Нацбанк зазначав, що за наявності попиту на ринку готовий продати на аукціоні 200 млн доларів.

На думку регулятора, проведення таких валютних аукціонів і активна участь центрального банку в роботі міжбанківського ринку має сприяти поліпшенню ситуації в банківській системі і створенню стимулів для сталого зміцнення курсу національної валюти.