Під НБУ відбувся мітинг за відставку Гонтарєвої

Понеділок, 29 вересня 2014, 18:24

В понеділок під стінами Національного банку відбулася чергова акція протесту.

Активісти Майдану зажадали відставки глави Національного банку та люстрації всього його керівництва, повідомляє "Forbes-Україна".

Як зазначається, люди прийшли під стіни НБУ з плакатами "Гонтарєву у відставку", "Спекулянти знищують український народ", "Уряд і НБУ - проти людей", "Спекулянти у владі", "Вимагаємо люстрації керівництва НБУ". Під час виступів активістів вхідні двері будівлі НБУ закидали яйцями.

Крім того, вони виставили перед дверима відомства каструлі з вимогою утримувати курс гривні, щоб можна було наповнити споживчий кошик українців.

"Кілька місяців тому ми виходили і говорили "Кубів - на нари!". До нас тоді прислухалися, президент прибрав його. З'явилася надія, що знайдуть людину, яка стабілізує ситуацію на валютному ринку. У червні представили Гонтарєву на настільки відповідальну посаду. Але в кінці вересня - чи ми бачимо результати? Так, і вони - жахливі!", - пояснив причини, з яких люди в черговий раз зажадали відставки глави НБУ, присутній на акції протесту голова Всеукраїнської незалежної профспілки "Захист праці" Олег Верник.

При цьому учасники акції вважають, що керівництво НБУ просто наживається на спекулятивному курсі.

"Вони (керівництво НБУ) знають, хто "грається" з цим курсом. Продають по одному, а в обмінниках - по зовсім іншому. І на цих зазорах "провертають" мільйони", - вважає учасник акції протесту Олексій.

Також активісти висловлюють думку, що нинішнє керівництво не планує стабілізувати ситуацію.

"Це вони зараз тримають курс на рівні 14-15. А після виборів долар коштуватиме 20 гривень. Це говорять економісти. І тоді пенсія буде не 70 доларів, а 50. А медикаменти подорожчають на 100%. І продукти харчування, і комунальні послуги - все відразу. Це справжнісінький геноцид", - сказала учасниця акції Наталія.