Бразилія розпочала експорт "молочки" до Росії

Середа, 24 вересня 2014, 09:27

Три бразильських компанії в даний час отримали всі необхідні дозвільні документи на експорт до Росії молочної продукції, а одна з них вже почала поставки.

Про це повідомив секретар з міжнародних справ міністерства сільського господарства Бразилії Марселу Жункейра, пише "Прайм".

Він підкреслив, що два місяці тому рядок "експорт молочної продукції" взагалі був відсутній в документах бразильсько-російського товарообігу.

Високопоставлений чиновник нагадав, що "загальне число бразильських компаній, що отримали право постачати м'ясо та інші продукти харчування на російський ринок, перевищило 130 після того, як в серпні в список були включені ще 89 компаній".

Таку активізацію торгівельних контактів Жункейра прокоментував наступним чином: "Бразилія відома своїм високим рівнем санітарного контролю, ми поставляємо м'ясо більш ніж в сто країн, бразильське м'ясо птиці купують в 155 країнах, так що цілком природно, що великий імпортер звернувся до нас".

Жункейра зазначив, що у вересні бразильська делегація, до складу якої входили представники уряду і 37 приватних компаній, взяла участь у російській Міжнародній виставці продуктів харчування та напоїв World Food Moscow.

"За попередніми неповними результатами, там (бразильськими підприємцями) було укладено контракти на 106 млн доларів, однак треба врахувати, що багато компаній воліють не оголошувати офіційно про досягнуті домовленості з міркувань комерційної таємниці", - зазначив чиновник.