Яценюк доручив перевірити главу "Борисполя" на відповідність посаді

Четвер, 18 вересня 2014, 12:38

Прем'єр-мiнiстр України Арсенiй Яценюк дав доручення мiнiстру iнфраструктури визначитися з вiдповiднiстю займаної посади керiвника аеропорту "Бориспiль".

Про це повiдомила прес-служба Кабiнету мiнiстрiв.

"Яценюк дав доручення мiнiстровi iнфраструктури Максиму Бурбаку перевiрити стан дотримання законодавства пiд час проведення конкурсу з надання послуг таксi на державному пiдприємствi "Мiжнародний аеропорт "Бориспiль", - iдеться в повiдомленнi.

Крiм того, глава уряду доручив мiнiстру iнфраструктури визначитися щодо вiдповiдностi займаної посади керiвника аеропорту "Бориспiль".

Як повiдомлялося, генеральним директором держпiдприємства "Мiжнародний аеропорт "Бориспiль" 31 березня цього року призначено Сергiй Гомболевського, який ранiше обiймав посаду заступника гендиректора аеропорту з виробництва.

Днями в ЗМI з'явилися повiдомлення про нiбито порушення з боку керiвництва аеропорту, пов'язанi з роботою служб таксi.

У прес-релiзi аеропорту в четвер iз посиланням на експертiв ринку таксомотора зазначено, що керiвництво аеропорту забезпечило прозорiсть у проведеннi конкурсу з оренди автомобiлiв таксi й дотримується законодавства в питаннях захисту прав держави, пасажирiв i перевiзникiв.

"Завдяки активному впливу керiвництва аеропорту iнтереси держави, пасажирiв i перевiзникiв на таксi буде дотримано майже на всi 100% ", - наведено текст повiдомлення на профiльному порталi "Таксопорт".

Крiм того, в прес-службi "Борисполя" нагадали, що колегiя Київського обласного територiального вiддiлення Антимонопольного комiтету, вивчивши питання, не знайшла порушень у порядку проведення конкурсу й допуску претендентiв до участi в конкурсi. У аеропорту пов'язують цю ситуацiю з тиском на керiвництво в iнтересах деяких бiзнес-груп.

"Нагадаємо, що впродовж останнiх чотирьох мiсяцiв на керiвництво аеропорту "Бориспiль" чинять постiйний тиск, метою якого є розгойдування ситуацiї на стратегiчному об'єктi й лобiювання приватних iнтересiв конкретних бiзнес-угрупувань на шкоду розвитку державного пiдприємства", - повiдомляється в прес-релiзi.

ДП "Мiжнародний аеропорт "Бориспiль" - найбiльший аеропорт України, обслуговує понад 50% пасажирських авiаперевезень країни. Є членом Мiжнародної асоцiацiї повiтряного транспорту.

Регулярне сполучення iз столичного аеропорту здiйснюють понад 50 авiакомпанiй, що експлуатують понад 100 маршрутiв в усьому свiтi. "Бориспiль" - єдиний український аеропорт, у якому обслуговують далекомагiстральнi рейси.

Інтерфакс-Україна