Кличко просить АМКУ ігнорувати фармацевтів, які нібито заважають купувати ліки

Неділя, 14 вересня 2014, 10:05

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до в.о. голови АМКУ з проханням не реагувати на звернення компаній, які оскаржують закупівлі ліків для столиці по "формальним ознакам".

Відповідний лист від 5 вересня опубліковано на сайті КМДА, пишуть "Наші гроші".

"Протягом 2013 року процедури закупівлі Департаменту охорони здоров’я блокувалися п’ять разів. За шість місяців 2014 року - чотири рази, з них три рази фірмою, що навіть не бере участі у процедурі закупівлі", - повідомив Кличко.

"З метою недопущення в подальшому блокування процедур закупівель, оголошених Департаментом охорони здоров’я, та невчасного забезпечення хворих столиці життєво необхідними препаратами просимо в межах чинного законодавства залишати без розгляду скарги фармакологічних компаній, що містять формальні ознаки та подаються до органу оскарження для затягування процедур закупівлі", – йдеться у листі міського голови Києва.

За даними "Вісника держзакупівель", у 2014 році Департамент охорони здоров’я КМДА оголосив 32 тендери. З них результативно завершились лише десять, два з яких стосувались постачання електроенергії та тепла з "Київенерго".

У всіх інших випадках Департамент відміняв свої тендери або через відсутність бажаючих взяти участь у торгах, або відхилення всіх поданих пропозицій.