Індія хоче "нагодувати" Росію буйволятиною

Середа, 10 вересня 2014, 13:49

Індія зацікавлена ​​в поставках до Росії буйволятини, сухого молока, масла та рибної продукції.

Про це йдеться в повідомленні Россільгоспнагляду.

В релізі відзначається, що російське відомство провело переговори з індійською стороною з питань експортних поставок сільгосппродукції до Росії.

Зокрема, Індія передала інформацію, раніше запитану відомством, необхідну для розгляду можливості поновлення поставок буйволятини до Росії.

Для початку процедури розгляду можливості поставок індійської молочної продукції, Россільгоспнагляд направить для вивчення в компетентне відомство Індії інформацію про вимоги Митного союзу (МС) до неї.

Сторони також обговорили підсумки квітневої інспекції індійських підприємств по переробці продукції морського промислу та аквакультури, зацікавлених в експорті продукції до МС.

Індійська сторона попросила додатковий час для підготовки та направлення до Россільгоспнагляду коментарів до попереднім звітом за результатами проведеної інспекції.

Після отримання необхідної інформації з боку індійської компетентної служби, Россільгоспнагляд має намір актуалізувати список підприємств, які мають право експортувати продукцію.

Нагадаємо, Росія ввела 7 серпня пакет заходів у відповідь на санкції США, Австралії, Канади, Євросоюзу і Норвегії. Санкції представляють собою заборону терміном на один рік на імпорт до Росії з цих країн фруктів, овочів, молочної та м'ясної продукції.