"Укренерго" дало 32 мільйони на дослідження в енергетиці

Понеділок, 1 вересня 2014, 10:13

НЕК "Укренерго" уклало угоди на дослідження та розробки в галузі енергетики на суму 31,87 мільйона гривеь.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Йдеться про виконання проекту "Дослідження можливості синхронного об’єднання української і молдовської енергосистем з континентальною європейською енергосистемою ENTSO-E", а також його аудит.

Роботи виконуватимуть протягом 22 місяців. Закупівля фінансується за грантовим контрактом між Міністерством регіонального розвитку та державного управління Румунії та Мінекономіки Республіки Молдова та з власних коштів ДП "НЕК "Укренерго".

Вартість самого дослідження становить 31,29 млн грн. Виконавцем обрано Дочірнє підприємство "Чехпол Енерджи" ТОВ "Руміс Інвестментс Лімітед", що зареєстроване на однойменну кіпрську компанію.

Передбачено залучення фахівців: місцевий менеджер проекту, асистент місцевого менеджера, інженери-електрики (2), інженери-теплоенергетики (2), юрист в енергетичній галузі. Усі фахівці мають володіти англійською на рівні "Intermediate".

Зміст роботи включатиме: технічні вимоги й експлуатаційні аспекти, умови розмежування енергосистем Молдови та України з енергосистемами Білорусі та Росії, ведення режиму перевантаження, юридичні/регулятивні умови, підготовку експлуатаційної угоди про створення Контрольного блоку у складі енергосистем України та Молдови, адміністрування, інформування та висвітлення діяльності проекту

Ще 0,58 млн гривень виділено на аудит фінансової звітності за проектом. Виконавцем робіт буде ТОВ "УПК-Аудит Лтд". Власниками цієї компанії є Володимир Козленко і Тетяна Лавренова.