"Роснефть" вимагатиме від України 140 мільйонів компенсації за НПЗ

Понеділок, 1 вересня 2014, 09:23

НК "Роснефть" оцінює свій збиток від обстрілу Лисичанського НПЗ в Україні в 140 млн доларів і розраховує отримати компенсацію.

Про це сказав глава "Роснафти" Ігор Сечин в інтерв'ю "Шпігелю", пише "Дело".

"Ми оцінюємо збиток в 140 млн доларів і будемо вести переговори з українським урядом про виплату компенсації", - сказав Сєчін.

Він зазначив, що "Роснефть" планувала в кінці 2014 року ввести в експлуатацію модернізований компанією Лисичанський НПЗ. Але частина заводу була знищена через нестабільну ситуації на сході України.

"Там не було боїв, не було "повстанців", але українська артилерія знищила частину промислового об'єкта. Крім того, пропала технологічна нафта, завантажена в труби", - сказав Сєчін.

Нагадаємо, 18 липня через обстріл терористами Лисичанського НПЗ згорів резервуар для зберігання нафти і зруйновані будівлі двох складів.

Як відомо, Лисичанський НПЗ є другим за потужністю нафтопереробним заводом в Україні, здатним переробляти 16 млн тонн нафти на рік. Разом з тим, завод простоює з весни 2012 року за ініціативою попереднього власника - російсько-британської компанії ТНК -ВР. "Роснефть" стала власником заводу в кінці 2012 року.