РФ виділить 239 мільярдів рублів для банків, що потрапили під санкції

Понеділок, 25 серпня 2014, 10:17

Міністерство фінансів Росії придбає на 239 мільярдів рублів за рахунок коштів Фонду національного добробуту (ФНБ) акції ВТБ і Россельхозбанка.

Про це повідомляє в понеділок, 25 серпня, прес-служба Кабміну, пише "Лента.ру".

Акції будуть куплені на гроші, спрямовані в ФНБ після виконання ВТБ, Россельхозбанком, а також "Банком Москви" і ВТБ 24 зобов'язань з повернення кредитів перед Зовнішекономбанком.

"Інвестування коштів ФНБ в акції обумовлено необхідністю збільшення зазначеними кредитними організаціями капіталу першого рівня", - йдеться в повідомленні уряду.

Акції будуть випущені вперше, і потім їх не виставлятимуть на відкритому ринку і не включатимуть до складу фондових індексів.

У зв'язку з цим на цінні папери не будуть поширені вимоги про включення акцій юридичних осіб в котирувальний список як мінімум однієї фондової біржі та в переліки цінних паперів, що використовуються для розрахунку фондових індексів, - індексу РТС або індексу ММВБ, пояснили в Кабміні.

Як відомо, наприкінці липня США і ЄС ввели санкції проти фінансового сектора Росії. Поряд з Сбербанком, Газпромбанком і Зовнішекономбанком під них потрапили ВТБ і Россельхозбанк.

На початку серпня ЗМІ повідомили, що Газпромбанк і Россельхозбанк звернулися за підтримкою до держави. 22 серпня стало відомо, що у фінансово-економічному блоці уряду обговорюють ідею передачі державного пакета акцій ВТБ Банку Росії.