Google купила компанію Jetpack

Понеділок, 18 серпня 2014, 10:07

Google купує розробника аналітичного програмного забезпечення Jetpack, що спеціалізується на софті та аналізує графічні файли. 

Про це пише CyberSecurity.ru.

За допомогою купленого активу інтернет-гігант сподівається поліпшити власні механізми роботи графічної реклами для настільних ПК і мобільних пристроїв.

Jetpack використовує для аналізу даних з різних джерел, таких як Instagram та інші. На основі продуктів Jetpack створюються різноманітні кінцеві рішення, такі як міські гіди, інформаційні довідники та інші.

Офіційно умови покупки Jetpack не розголошуються, однак про сам факт угоди повідомлено на сайті компанії. В Google не дають коментарів щодо угоди з купівлі Jetpack.

Компанія Jetpack була заснована Пітом Уорденом і Джуліаном Гріном. Перший зараз працює на посаді генерального, а другий - технічного директорів компанії. Раніше Jetpack привернула 2,4 млн доларів від інвестфонду Khosla Ventures.

"Все більше людей завантажують фото і відео у веб-середовище. Попит на це породжує попит на сервіси, здатні розуміти картинки і відео", - кажуть в Jetpack.