Кабмін хоче, щоб небанківські фінустанови розкривали інформацію про себе

Понеділок, 11 серпня 2014, 10:15

Кабмін пропонує Верховній раді зобов'язати небанківські фінансові установи розкривати інформацію про себе в базі Національної комісії з регулювання ринків фінансових послуг та на їх власних сайтах.

Про це йдеться в законопроекті №4437а, зареєстрованому в парламенті 8 серпня.

Зокрема норма щодо інформації, яку фінустанови повинні розкривати, доповнена нормою про те, що вони зобов'язані розкривати в базі даних Нацфінпослуг і на своїх сайтах інформацію, яка встановлюється законом "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг".

Перелік інформації містить: повна назва, місцезнаходження, перелік надаваних фінансових послуг, відомості про акціонерів, про склад наглядової ради і виконавчого органу, про відокремлені підрозділи та відомості про ліцензії та дозволах, річну фінансову та консолідовану фінансову звітність.

Для забезпечення цього планується створити портал загальнодоступної інформаційної бази даних Нацфінпослуг (орієнтовна вартість робіт - 400 тис. гривень), розробити необхідні форми для подання фінустановами необхідної інформації в електронній формі через веб-інтерфейс на сайті комісії (орієнтовна вартість розробки - 600 тис. гривень) , встановити сервер для підтримки (орієнтовна вартість - 100 тис. гривень).

Таким чином, витрати, необхідні для реалізації законодавчих вимог, становлять 1,1 млн гривень.

Українські новини