НБУ не спростовує затримку правоохоронцями заступника голови Приходька (оновлено)

П'ятниця, 1 серпня 2014, 16:55

Національний банк не спростовує інформацію про затримку заступника голови НБУ Бориса Приходька. Але він заявляє, що не отримував з цього приводу жодних документів.

Офіційна точка зору НБУ була опублікована на сторінці установи в Facebook. 

"На сьогоднішній день жодних документів щодо арешту заступника Голови Національного банку Бориса Приходька до НБУ не надходило. Разом з тим, Національний банк підготував звернення до Генеральної прокуратури за відповідними роз'ясненнями", - зазначається в повідомленні.

Згідно чинного законодавства, відсторонення від посади здійснюється на підставі рішення слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження.

Раніше перший заступник генерального прокурора Микола Герасимюк заявив, що затримано заступника голови Нацбанку України Бориса Приходька.

"Генеральна прокуратура вчора пізно ввечері затримала колишнього першого заступника глави Нацбанку Приходька Бориса Вікторовича", - сказав він.

Встановлено, що протягом лютого поточного року Приходько за попередньою змовою з головою правління ПАТ "Аграрний фонд" Олександром Кірюком і службовими особами Брокбізнесбанку, а саме із головою спостережної ради Денисом Бугаєм, заволоділи коштами "Аграрного фонду" у розмірі 2,69 млрд гривень.

Як зазначив Герасимюк, ПАТ "Аграрний фонд" без дозволу Міністерства аграрної політики розмістив кошти на депозитному рахунку Брокбізнесбанку, а банк витратив ці кошти на власні потреби й унеможливив повернення депозиту.

"Приходька суд заарештував на 2 місяці й призначив заставу 200 млн гривень. Кірюку повідомлено про підозру, але наразі він перебуває на лікуванні й суд не може його заарештувати", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури.