Кабмін планує ввести спецтариф для електричних котлів

Середа, 9 липня 2014, 14:39

Кабмін має намір запропонувати НКРЕ ввести спеціальний тариф на електроенергію для споживачів, які перейшли на використання електричних котлів замість газових.

Про це прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, відкриваючи засідання Кабміну.

"Ми радилися з НКРЕ. Сьогодні буде запропоновано наступне рішення. Всі, хто переходять з газових котлів на електричні, - отримують спеціальний тариф на електроенергію", - сказав прем'єр.

Він зазначив, що цей тариф дозволить економити кошти людям, що використовують електричні котли.

"Зараз тариф на електроенергію для населення становить 1,19 гривень. Якщо ви придбали електричний котел на електроенергію, то нічний тариф - якщо це електроакумулюючий котел - становитиме 30 коп, що в 4 рази менше. Денний тариф - 80 коп", - сказав Яценюк.

Крім того, за словами Яценюка, будь-яка котельня, яка переходить з газу на інший вид палива отримає кілька преференцій.

"Перше, замість 5% рентабельності, які отримують сьогодні газові котельні, котельня на іншому виді палива, отримає дозвіл на 21% рентабельності. Друге, споживачі, які отримували тепло від газових котелень, отримають знижку на 10%, якщо котельня переходить на інший вид палива. І третє, якщо сьогодні тариф для будь-якої негазової котельні становить 500 гривень, то ми дозволяємо для цих котелень встановити його плюс 300 гривень", - сказав прем'єр.