Держдума дозволила створити гральні зони в Криму

П'ятниця, 4 липня 2014, 13:12

Держдума прийняла закон, що включає Республіку Крим до переліку регіонів, на територіях яких дозволяється створення гральних зон.

Документ був проголосований депутатами в другому і третьому читанні, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Межі нової гральної зони будуть визначатися органами виконавчої влади Республіки Крим.

"Створення гральної зони в Республіці Крим сприятиме залученню додаткових інвестицій в регіон, створенню нових робочих місць, поповненню дохідної бази регіонального бюджету", - зазначав раніше перший заступник голови думського комітету з економічної політики, інноваційного розвитку і підприємництва Анатолій Карпов.

"За експертними оцінками, бюджет Криму може отримувати від створення гральної зони на рік до 25 млрд рублів", - додав він.

Крім того, на думку депутата, "можна очікувати на збільшення потоку туристів у регіон, розвиток готельного бізнесу та сфери громадського харчування".

Виконуючий обов'язки глави Республіки Крим Сергій Аксьонов раніше заявляв, що гральна зона, найімовірніше, буде розташована в Ялті, однак конкретний об'єкт поки не вибрано. "Але вона перебуватиме локально в одному місці", - обіцяв він.

За словами Аксьонова, обсяг інвестицій у будівництво гральної зони в Криму оцінюється в суму від 100 млн до 1 млрд доларів.