"Кримпочта" заперечує отримання переказів з України для виплати пенсій

Вівторок, 22 липня 2014, 11:16

Республіканське підприємство "Кримпочта" не отримувало ніяких грошових переказів від Пенсійного фонду України.

Про це повідомляє близьке до самопроголошеної влади агентство Кримінформ, посилаючись на в. о. заступника директора підприємства з продажу послуг Вадима Демешко.

"Ніяких коштів від Пенсійного фонду України в поштові відділення Криму не надходило", - сказав Демешко.

Начальник управління пенсійного забезпечення Пенсійного фонду Криму Тетяна Литвиненко зазначила, що у фонді здивовані заявою "Укрпошти" про початок виплат українських пенсій на півострові.

"Для нас загадка, яким чином Пенсійний фонд України може проводити виплати пенсії в Криму, якщо всі пенсійні справи знаходяться у нас", - сказала Литвиненко.

У фонді запевнили, що пенсії продовжують нараховуватися за всіма пенсійним справами, а механізм офіційної відмови від отримання виплат взагалі не передбачений законодавством, тому жодної довідки про відмову від отримання російської пенсії видано не було.

"Можна, звичайно, подати заяву до Пенсійного фонду України, щоб вони офіційно запросили у нас пенсійну справу, але на даний момент жодного подібного запиту ми не отримували", - повідомила Литвиненко.

За її словами, припинення виплат пенсій можливе, якщо громадянин не забирає їх протягом 6 місяців, але і в цьому випадку, ніяких офіційних повідомлень про припинення виплат пенсій не передбачено.

"Якщо Пенсійний фонд України якимось чином і перерахував до Криму гроші за наявними у них пенсійними справами, то це знаходиться у сфері їх відносин з окремими громадянами. У таких відносинах Пенсійний фонд республіки ніяк не бере участь", - заявила вона.

Нагадаємо, про відновлення виплат українських пенсій у включеному Криму в понеділок 21 липня повідомила "Укрпошта".

За інформацією підприємства, пенсії перераховуватимуться в кримські відділення поштового зв'язку або в відділення українських банків розташованих за межами півострова.

Обов'язковою умовою отримання української пенсії при цьому названо надання офіційної довідки про відмову від отримання російської пенсії.

Крим.Реалії