Апеляційний суд Києва відписав 8 мільйонів на утримання офісу

П'ятниця, 11 липня 2014, 11:32

Апеляційний суд Києва 10 липня уклав угоду з ДП "Судовий будівельно-експертний центр" на послуги щодо загального технічного, експлуатаційно-господарського обслуговування адміністративної будівлі суду.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Як зазначається, вартість угоди становить 8,24 мільйона гривень.

Йдеться про утримання у належному стані інженерних мереж електро-, тепло-, водопостачання, а також забезпечення належного функціонування внутрішнього обладнання адміністративної будівлі, утримання в чистоті та належному стані приміщень Апеляційного суду міста Києва та прибудинкової території.

"Судовий будівельно-експертний центр" є дочірнім підприємством Державної судової адміністрації України.

Тендер проведено із застосуванням переговорної процедури закупівлі з огляду на відсутність конкуренції, у тому числі з технічних причин: підприємство обслуговує Апеляційний суд з 2004 року - від початку реконструкції приміщення, технагляд котрої здійснювало це підприємство.

Минулого року Апеляційний суд Києва підписав договорів на аналогічні потреби на суму 8,15 млн гривень.

Окрім вищезгаданого держпідприємства, замовлення на 2,85 млн гривень також отримало ТОВ "Поліал Україна".

Причому, як повідомив замовник, це приватне підприємство прибирало в суді з 2008 року через субпідряд від "Судового БЕЦ". Тоді замовник і "Поліал Україна" хотіли перейти на прямі договірні відносини. Однак згодом "Судовий БЕЦ" також отримав підряд на 5,30 млн гривень.

Засновником "Поліал Україна" є Гончарук Павло Валентинович, а "Судовий БЕЦ" очолює Гончарук Микола Олексійович.