Експерти погіршили оцінку динаміки ВВП України

Вівторок, 3 червня 2014, 17:21

Аналітики державних інститутів і неурядові експерти в рамках консенсус-прогнозу в травні погіршили прогноз динаміки реального ВВП України в 2014 році на 6,1% пункту в порівнянні з грудневими оцінками - до падіння на 4,6%.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі, під егідою якого був складений консенсус-прогноз.

Згідно зі звітом, зведений прогноз інфляції на 2014 рік зріс на 7,9 п.п. - до 12,9%, а курсу гривні на кінець поточного року - до 10,84 гривень за долар з 8,66 гривні за долар.

Як повідомлялося, оновлена ​​редакція держбюджету на поточний рік, побудована на прогнозі зниження ВВП на 3% при інфляції до 14%.

Міжнародний валютний фонд очікує падіння ВВП в Україні в 2014 році на 5%, а Європейський банк реконструкції та розвитку - на 7%.

Щодо 2015 року в травневому консенсус-прогнозі зазначається, що усереднена оцінка зростання ВВП наступного року становить 2,2% при інфляції 7,8%. Курс гривні на кінець 2015 року очікується на рівні 11,2 гривні за долар.

Консенсус-прогноз розрахований на базі матеріалів, наданих експертами МЕРТ, Інституту економіки та прогнозування НАН України, Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, Національного інституту стратегічних досліджень, Міжнародного центру перспективних досліджень, Райффайзен Банку Аваль та низки інших організацій.

Інтерфакс-Україна