Fitch підтвердив рейтинг 8 українських банків

Середа, 25 червня 2014, 18:50

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті 8 українських банків з іноземним капіталом на рівні "ССС".

Про це йдеться в повідомленні агентства, повідомляє УНІАН.

Зокрема, агентство підтвердило рейтинг "Промінвестбанку", "УкрСиббанку", "Укрсоцбанку", "ВТБ Банку", "Прокредит Банку", "Правекс-Банку", "Креді Агріколь Банку", "Альфа-Банку".

"Підтвердження довгострокових РДЕ зазначених банків в іноземній валюті на рівні "CCC" відображає стримуючий вплив країнового рейтингу України, що обмежує ступінь, в якому підтримка з боку мажоритарних іноземних акціонерів цих банків може враховуватися в їх рейтингах", - зазначається в повідомленні.

Агентство також підтвердило РДЕ зазначених банків у національній валюті на рівні "B-" із "негативним" прогнозом, також зважаючи на країнові ризики.

Fitch також підтвердило рейтинг стійкості на рівні "CCC" "Промінвестбанку", "Укрсоцбанку", "ВТБ Банку", "Правекс-Банку", "Альфа-Банку", на рівні "B-" "Прокредит Банку", "Креді Агріколь Банку", а також знизило з рівня "CCC" до "CC" "УкрСиббанку".

"Нижчий рейтинг стійкості в "УкрСиббанку" на рівні "CC" також відображає дуже слабку капіталізацію банку і слабку прибутковість", - зазначається в повідомленні.

Агентство повідомило, що вищі рейтинги стійкості у "Прокредит Банку" і "Креді Агріколь Банку" відображають істотно нижчі рівні непрацюючих кредитів у цих банків, менші обсяги реструктурованих кредитів порівняно зі зіставними банками, керовані валютні ризики й кращі фінансові показники.

Як повідомлялося, 14 лютого міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings слідом за зниженням суверенного рейтингу України знизило довгострокові рейтинги в іноземній валюті 13 українських банків із рівня "B-" до рівня "CCC".