Депутати пропонують передати 180 мільйонів на модернізацію шахт

Понеділок, 2 червня 2014, 20:26

Народні депутати пропонують виділити 180 мільйонів гривень для будівництва і модернізації вугільних і торфовидобувних підприємств за рахунок скорочення на цю суму державної підтримки шахт, перерозподіливши витрати Міністерства енергетики і вугільної промисловості на 2014 рік.

Відповідна пропозиція закріплена законопроектом № 4980 "Про Державний бюджет України на 2014 рік", авторами якого виступили депутати Віктор Турманов і Анатолій Гончаров.

У пояснювальній записці наголошується, що метою цього закону є забезпечення своєчасних і повних розрахунків з підрядними підприємствами за виконані роботи і надані послуги, а також виплати заробітної плати працівникам підрядних організацій.

Це стосується утримання загальношахтних об'єктів шахти № 10 "Нововолинська", що будується, і витрат на охорону поверхневих об'єктів незавершеного будівництва.

Як повідомлялося, на підтримку державних вугледобувних підприємств у 2014 році заплановано спрямувати 12,168 млрд гривень. При цьому коштів на будівництво і технічне переоснащення шахт у бюджеті не передбачено.

УНІАН