Гонтарева очолила Нацбанк

Четвер, 19 червня 2014, 12:25

Верховна рада призначила головою Національного банку Валерію Гонтареву.

За це проголосували 349 народних депутатів без обговорення.

Перед цим парламент підтримав 302 голосами пропозицію президента щодо звільнення Степана Кубіва з посади голови Нацбанку.

Після виступу Гонтаревої спікер Олександр Турчинов висловив сподівання, що нова голова НБУ, ознайомившись із ситуацією, незабаром доповість перед депутатами.

Як відомо, фракція "Батьківщина" відмовлялася голосувати за призначення нового голови Нацбанку.

За словами джерела "Української правди", причиною була вказівка лідера партії Юлії Тимошенко, яка таким чином хотіла продовжувати "політичні торги".

У свою чергу, інший співрозмовник УП серед депутатів розповів, що відмовою від голосування фракція хотіла підтримати Кубіва після його відставки.

Як відомо, з 28 вересня 2013 року по 16 червня 2014 року Гонтарева перебувала на посаді голови Наглядової ради "Авангардбанку".

Крім того, Гонтарева  займала посаду голови Ради директорів групи "Інвестиційний капітал України", що є найбільшим гравцем на українському ринку управління активами.

До цього вона працювала в українській "дочці" голландського банку ING на посаді глави правління, а ще раніше - головою казначейства в "дочці" французького Societe Generale.

Українська правда