Україну позбавили права проведення "Євробаскету-2015"

П'ятниця, 13 червня 2014, 14:48

Україна позбавлена ​​права проведення чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року серед чоловічих національних команд.

Про це йдеться в повідомленні організації на Twitter, пише "ЛігаБізнесІнформ".

Таке рішення прийняло керівництво ФІБА-Європа, у зв'язку зі складною політичною ситуацією в країні, яка не дозволить провести турнір, зокрема, у східних областях.

Як повідомляє офіційний сайт Федерації баскетболу Латвії, в найближчі дні буде оголошено тендер на проведення Євробаскету-2015 (крайній термін - 31 липня). За попередньою інформацією, проведенням турніру зацікавилися вже 16 країн, у тому числі Латвія.

Крім того, прийнято рішення в 2015 році змінити систему проведення фінального турніру і відразу після першого групового турніру розпочнеться серія плей-офф для 16 кращих учасників. Зазвичай на Євробаскеті проводиться ще й другий груповий раунд.

 

Також наголошується, що за Україною зберігається пріоритетне право проведення Євробаскету-2017, якщо наша країна вирішить проводити цей турнір.

Нагадаємо, 6 травня Франція оформила заявку на проведення частини матчів чоловічого чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року і запропонувала провести турнір або частин матчів замість України.

Раніше директор Євробаскету-2015 Маркіян Лубківський запропонував перенести термін проведення змагань в Україні на 2017, віддавши право проведення баскетбольного першості Європи у 2015 році іншій країні. Однак, наприкінці березня ФІБА-Європа прийняла попереднє рішення, що чемпіонат Європи залишається в Україні.

Євробаскет-2015 повинен пройти в шести містах України - Києві, Львові, Одесі, Харкові, Дніпропетровську та Донецьку. Але кількість міст можуть скоротити у разі потреби. Державне фінансування в рамках підготовки чемпіонату Європи з баскетболу в 2015 році становить 7,057 мільярда гривень.