У Фірташа просять ФДМ розблокувати приватизацію "Сумихімпрому"

П'ятниця, 13 червня 2014, 13:03

Group DF просить Фонд держмайна розблокувати приватизацію ПАТ "Сумихімпром", наполягає на швидкому продажу всіх акцій підприємства.

Про це повідомили в прес-службі групи, передає "Інтерфакс-Україна".

"12 червня за рішенням Фонду держмайна були припинені торги акціями ПАТ "Сумихімпром" на "Східно-Європейській фондовій біржі".

"У Group DF є підстави вважати, що справжньою причиною зупинки приватизації став тиск одного з учасників торгів на організатора торгів і на продавця акцій. Ми вважаємо, що це ніщо інше як умисне і навмисне блокування приватизації", - зазначають у групі.

Group DF просить уряд, ФДМ і правоохоронні органи максимально швидко провести об'єктивне розслідування, з'ясувати причини зриву біржових торгів.

"Пропонуємо в максимально короткі терміни провести відкритий, прозорий конкурентний конкурс з продажу міноритарних пакетів акцій, а також контрольного пакета акцій.

Group DF готова взяти участь в будь-яких конкурентних формах продажу, передбачених законодавством: від біржового аукціону до відкритого грошового аукціону", - підкреслюють в групі.

На думку Group DF, без сильного стратегічного інвестора "Сумихімпром" зупиниться, люди втратять роботу, а Україна залишиться без великого виробника складних мінеральних добрив і діоксиду титану.

Як повідомлялося, напередодні ФДМ України призупинив заплановані на четвер торги двома пакетами акцій "Сумихімпрому" в розмірі 5% і 2,24%.