Банк Лагуна продовжить працювати в Криму

Вівторок, 6 травня 2014, 16:40

Декілька українських банків, у тому числі "Дельта банк", Миколи Лагуна, мають намір продовжувати працювати в Криму після входження регіону до складу Росії.

Про це повідомили в головному управлінні Банку Росії по Краснодарському краю, в зону відповідальності якого входять Крим і Севастополь, пише "ИТАР-ТАСС".

ЦБ РФ на початку квітня зобов'язав українські банки, які мають намір залишитися в Криму, офіційно повідомити про це регулятора до 17 квітня.

Але досі ЦБ не повідомляв, чи надходили подібні повідомлення, пише видання.

"До Головного управління надходять повідомлення від банків, що мають ліцензію Нацбанку України, про продовження своєї діяльності на зазначених вище територіях (Криму і Севастополі).

Поряд з іншими банками АТ "Дельта банк" висловлює намір продовжити роботу на території Республіки Крим та на території міста федерального значення Севастополя", - йдеться у відповіді ГУ ЦБ на запит агентства.

Які ще, крім "Дельта банку", українські кредитні організації заявили про плани подальшої роботи в Криму, в головному управлінні ЦБ не повідомили.

У "Дельта банку" ( 8 відділень на території республіки, входить у першу десятку українських банків за активами) перспективи своєї діяльності в регіоні не прокоментували, залишивши без відповіді і питання агенства, чи буде банк намагатися отримати російську банківську ліцензію.

За даними ЦБ, на момент приєднання до Росії в Криму працювали кредитних організацій з українською ліцензією.

Більшість великих банків, у тому числі "дочки" міжнародних фінансових груп, протягом місяця заявили про згортання свого бізнесу в регіоні.

Як відомо, чотирьом українським банкам ЦБ заборонив працювати в Криму, в тому числі через невиконання зобов'язань перед кредиторами та вкладниками.