Samsung випустить "розумний" годинник з функціональністю смартфона

Неділя, 25 травня 2014, 15:46

Компанія Samsung влітку випустить "розумний" годинник з функціональністю смартфона.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на видання The Wall Street Journal.

Очікуваний пристрій здатний приймати дзвінки і робити виклики без підключення до смартфону, якого вимагають більшість сучасних "розумних" годинників.

Також гаджет отримає функції фотографування, роботи з електронною поштою, буде обладнаний GPS, Bluetooth і датчиком пульсу.

Джерело не повідомило, чи буде дзвінок за допомогою допоміжного пристрою або користувач повинен піднести годинник до рота.

Повертаючись в реальність, відзначимо, що носима електроніка - сучасний тренд. За прогнозами IDC продаж гаджетів цього року потроїться і становить понад 19 мільйонів пристроїв.

За даними аналітичної компанії Strategy Analytics в першому кварталі 2014 ринок "розумних" годин зріс на 250% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, а лідером цього ринку є Samsung із часткою в 71%.

Крім перспективного напрямку для отримання прибутку, "розумний" годинник корпорація Samsung випускає, щоб на них випробувати операційну систему (ОС) Tizen.

Ця ОС створюється кількома великими компаніями, включаючи Intel,Acer і Asus, щоб знизити їх залежність від виробника Android - Google.