Прибуток від примусової праці оцінили в 150 мільярдів доларів

Вівторок, 20 травня 2014, 14:58

Доходи від примусової праці становлять приблизно 150 мільярдів доларів на рік.

Про це повідомляється в дослідженні Міжнародної організації праці (МОП), пише "Лента.ру" з посиланням на BBC News.

Ця цифра виявилася вище тієї, що називалися МОП в попередніх дослідженнях.

З цієї суми 99 мільярдів доларів було зароблено на сексуальній експлуатації, 34 мільярди доларів - на будівництві, в секторі виробництва та видобутку енергоносіїв, 9 мільярдів доларів - на використанні примусової праці в сільському і лісовому господарстві, а також у рибальстві, 8 мільярдів - у приватному секторі (недоплата або несплата праці працівників).

З документа випливає, що близько 21 мільйона чоловік в світі займаються примусовою працею. Серед них найбільш вразливими є мігранти.

Більше половини всіх підневільних працівників трудяться в Азії, 18 відсотків - в Африці і майже 10 відсотків - у Латинській Америці.

У МОП відзначили, що ніяка частка незаконного прибутку, отриманої за допомогою примусової праці, не потрапила в кишені самих працівників і не була спрямована на виплату податків.

В організації вважають, що примусова праця контролюється організованими злочинними мережами, з якими і дуже складно боротися.

Однак на урядах країн, на думку МОП, лежить відповідальність за усунення головних причин появи примусової праці, серед яких бідність, відсутність можливостей для навчання та працевлаштування.