Суд зобов'язав "Нафтогаз" виплатити 930 мільйонів "Укргазвидобуванню"

Вівторок, 13 травня 2014, 20:31

Господарський суд Києва ухвалив рішення стягнути з енергетичного державного холдингу НАК "Нафтогаз України" на користь найбільшої державної газодобувної компанії "Укргазвидобування" 930 мільйонів гривень за договором купівлі-продажу природного газу.

Про це йдеться у постанові, оприлюдненій в Єдиному держреєстрі судових рішень, передає УНІАН.

Згідно з документом, "Нафтогаз" має виплатити "Укргазвидобуванню" 930,352 млн гривень боргу за придбаний у листопаді-грудні 2013 року газ для потреб населення.

Всього минулого року компанія "Укргазвидобування" поставила "Нафтогазу" 13,856 млрд кубометрів газу за ціною 419,04 гривень за тисячу кубометрів.

Дане рішення суд ухвалив 28 квітня 2014 року.

"Укргазвидобування" - найбільша газодобувна компанія України. До складу "Укргазвидобування" входять 4 газопромислових управління: "Шебелинкагазвидобування", "Полтавагазвидобування", "Харківгазвидобування" і "Львівгазвидобування".

100% акцій компанії належать НАК "Нафтогаз України".

НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають більш як 97% газу і нафти в країні.

В Україні знаходиться 12 підземних сховищ газу загальною активною місткістю близько 31 млрд кубометрів. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України і транзиту газу через її територію.