Україна та ЄС підпишуть угоду про єдиний авіапростір 5 червня

Вівторок, 13 травня 2014, 17:28

Київ і Брюссель мають намір 5 червня підписати угоду про єдиний авіаційний простір.

Про це мова йде в спільному повідомленні українського уряду та Європейської комісії, поширеному у вівторок в Брюсселі по завершенні двосторонньої зустрічі.

"Європейська комісія і уряд України висловили тверду підтримку підписанню Україною та ЄС Угоди про єдиний авіаційний простір на черговому засіданні Ради ЄС з питань транспорту 5 червня", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ця угода принесе величезну користь у плані збільшення можливостей для авіакомпаній і бізнес-мандрівників і поліпшення умов торгівлі, що призведе до зниження цін.

Крім того, сторони досягли домовленості щодо важливості підвищення контактів між громадянами України та Європейського Союзу.

"Комісія вітає нещодавні законодавчі заходи, необхідні для виконання Україною плану дій з лібералізації візового режиму і закликала завершити законодавчий процес у парламенті. Комісія запевнила у підтримці українських зусиль з просування вперед в процесі лібералізації візового режиму", - йдеться в повідомленні.

Сторони також привітали намір України стати учасником рамкової програми ЄС з наукових досліджень та інновацій "Горизонт 2020".

Інтерфакс-Україна