Фірма сина Януковича відсудила 10 мільйонів у заводу Тарути

Вівторок, 13 травня 2014, 10:56

ТОВ "МАКО-трейдінг" Олександра Януковича виграло суд у ПАТ "Алчевський металургійний комбінат" щодо повернення боргу у розмірі 10,29 мільйона гривень.

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Луганської області, пишуть "Наші гроші".

Як повідомляється, завод донецького губернатора Сергія Тарути був винен фірмі Януковича гроші за постачання вугілля по угоді від 1 квітня 2013 року. Не розрахувавшись вчасно, меткомбінат просив про розстрочку у виплаті боргу на шість місяців.

Однак суд вказав "Алчевському меткомбінату", що "відсутність у боржника необхідних коштів, а також порушення зобов’язань контрагентами,… його тяжкий фінансовий стан також не є підставою розстрочення виконання рішення".

Нагадаємо, "МАКО-трейдінг" також подало позови до ТОВ "Метінвест холдинг" Ріната Ахметова про повернення боргу 94,36 мільйона гривень, до ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" про стягнення 110,26 мільйона гривень, ТОВ "Сотіс-Груп" Сергія Тарути про стягнення 16,02 мільйона гривень.

Нагадаємо, Олександр Янукович разом з батьком Віктором Януковичем у лютому втекли до Росії. Після цього МВС за поданням СБУ оголосило у розшук колишнього президента України і його сина.