Медведєв хоче, щоб Україна розрахувалася за газ грошима МВФ

Понеділок, 12 травня 2014, 18:31

Українська сторона має в своєму розпорядженні необхідні засоби, щоб розрахуватися з Росією за боргами за газ.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв на зустрічі з главою Міненерго РФ Олександром Новаком і главою "Газпрому" Олексієм Міллером, передають "РИА Новости".

"Взагалі-то гроші у наших українських партнерів є, наскільки я розумію, ви щойно повернулися, проводили переговори з участю української сторони, за участю європейського комісара з цих питань", - зазначив Медведєв.

"Більше того, ми маємо інформацію про те, що в Україну перераховані гроші в рамках одного з перших траншів по лінії МВФ", - сказав прем'єр-міністр РФ. Він зазначив, що в України ще є можливість до кінця травня розплатитися за поточну заборгованість за газ.

"Або, хоча б якусь частину коштів внести, почати переговори з "Газпромом" на цю тему, тобто продемонструвати бажання погашати борги. Поки ми цього бажання з боку українців не спостерігаємо і це, звичайно, дуже сумно", - констатував Медведєв .

Міллер у свою чергу нагадав, що 7 травня настав термін оплати по газу за квітень, але Україна не тільки не оплатила квітневі поставки, але поточна заборгованість за поставки газу "Газпрому" зараз становила 3,508 мільярда доларів.