Hyundai можуть повернутися до роботи через 3-4 місяці - міністр

П'ятниця, 4 квітня 2014, 11:35

Швидкісні потяги "Інтерсіті+" (Hyundai) повернуться до роботи на залізницю після ремонту через 3-4 місяці.

Про це заявив міністр інфраструктури Максим Бурбак, пише "УНІАН".

Відповідаючи на запитання, міністр сказав, що ці поїзди повернуться "ймовірно, через 3-4 місяці".

Бурбак нагадав, що зараз Генпрокуратура відкрила кримінальну справу за фактом використання поїздів Hyundai, які були технічно несправними, що "могло призвести до поганих наслідків".

Також міністр повідомив, що поки ці поїзди знаходяться на гарантії, корейські виробники прибудуть в Україну для усунення всіх несправностей.

"Наступного тижня до Києва прибудуть представники виробника з Південної Кореї, з якими будуть обговорюватися деталі. Бо поїзди перебувають на ремонті, - пояснив Бурбак. - Наш інститут входить в систему "Укрзалізниці", шукає технологічне рішення ремонту, і в принципі, воно є. Але на даний момент потяги знаходяться ще на гарантії. Вони всі зняті для того, щоб провести їх техобслуговування і усунути всі неполадки, щоб вони були безпечними".

Нагадаємо, Генпрокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо УЗШК за фактом несправностей і неліцензованого використання швидкісних електропоїздів Hyundai.

Зокрема, Генпрокуратура встановила, що УЗШК більше року надавала послуги з перевезення пасажирів електропоїздами Hyundai без ліцензії.