"Газпром" запевняє, що будівництво "Південного потоку" в Болгарії розпочнеться влітку

Субота, 26 квітня 2014, 12:39

Основне будівництво ділянки газопроводу "Південний потік" на території Болгарії і Сербії розпочнеться влітку цього року, перший газ буде поставлений в кінці 2015 року.

Про це йдеться в повідомленні управління інформації "Газпрому", пише Газета.ру.

"Сьогодні тільки "Південний потік" може дати Європі реальні додаткові гарантії енергетичної безпеки", - сказав глава "Газпрому" Олексій Міллер.

"Договір на поставку обладнання та матеріалів, будівельно-монтажні роботи і введення в експлуатацію ділянки газопроводу в Болгарії буде укладено найближчим часом. У Сербії виконуються аналогічні роботи", - зазначають у прес-службі.

Ведеться підготовка до укладання морської ділянки "Південного потік".

Вже в травні цього року почнеться постачання труб до Болгарії. У червні будуть розгорнуті роботи на російському узбережжі, в липні - на болгарському. Восени буде дано старт укладання морської ділянки.

Перший газ по газопроводу буде поставлений в кінці 2015 року.

"УСербії ведеться підготовка міжурядової угоди про співпрацю при будівництві та експлуатації газопроводу-відводу від "Південного потоку" і енергетичних потужностей", - зазначають у повідомленні.

Нагадаємо, Європарламент 17 квітня закликав заморозити будівництво газопроводу "Південний потік", який покликаний забезпечити поставки російського газу до Європи в обхід України.