МВФ обіцяє остаточно затвердити кредит Україні наприкінці квітня

Четвер, 10 квітня 2014, 17:03

Рада директорів Міжнародного валютного фонду планує розглянути і остаточно затвердити дворічну програму кредитування економіки України в обсягу близько 14-18 мільярда доларів наприкінці квітня - початку травня.

Про це на брифінгу у Вашингтоні заявила директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард, передає УНІАН.

"Ми досягли угоди на рівні місії приблизно 10 днів тому. Рада директорів вже збиралася з цього приводу. Ми сподіваємося, що влада України виконає всі необхідні умови. І ми ще раз проглянемо програму і подамо її на розгляд Ради директорів наприкінці квітня - на самому початку травня", - сказала Лагард.

Вона висловила упевненість, що програма буде схвалена і виконана.

"Ми не починаємо переговорів, якщо бачимо небезпеку провалу або невиконання програм. Ми працюємо з владою, ми бачимо зацікавленість, і ми не допускаємо думки про провал програми", - сказала глава МВФ.

При цьому вона наголосила, що головною метою будь-якої програми співпраці є допомога країні в подоланні труднощів.

"І головне, наше завдання - допомогти країні так, щоб вона могла фінансувати себе самостійно і потім працювати без допомоги МВФ", - сказала Лагард.

Вона також відзначила, що така допомога передбачає і підвищення платоспроможності України.

"Ми говоримо про програму в 14-18 млрд доларів. Це достатні кошти для того, щоб виконати фінансові зобов'язання перед будь-яким кредитором", - сказала Лагард.