Банк Англії: економісти очікують зростання ставок

Субота, 8 березня 2014, 10:21

Очікування економістів збільшення Банком Англії процентних ставок у найближчі 12 місяців зросло до максимумів за останні два роки на тлі впевненого відновлення економіки.

Про це пишуть "Вести.ru".

Згідно з опитуванням Банку Англії Inflation Attitudes Survey 40% респондентів очікували зростання процентних ставок у найближчі 12 місяців. 37% очікували збереження показника. Для порівняння, у листопаді минулого року тільки 34% опитаних прогнозували збільшення ставок.

Як повідомлялося, Банк Англії залишив ключову процентну ставку на рівні 0,5%, не змінивши при цьому обсяги купівлі облігацій. Про це йшлося у повідомленні банку.

За словами глави регулятора Марка Карні, Банк Англії почне підвищувати ставки тільки тоді, коли всі індикатори покажуть, що економіка працює на повну потужність.

Банк Англії буде дивитися на цілий ряд показників, а не тільки на рівень безробіття, і саме комплекс показників стане для Центробанку індикатором здоров'я економіки.

За даними Національного статистичного управління країни, рівень безробіття в четвертому кварталі минулого року зріс до 7,2% з 7,1% у вересні-листопаді.