"Київводоканал" за 11 мільйонів найняв колекторів для стягнення боргів

Понеділок, 3 березня 2014, 09:22

"Київводоканал" за результатами тендеру уклав угоди з колекторськими фірмами на послуги зі стягування заборгованості зі своїх клієнтів на загальну суму 32 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угод, укладених з ТОВ "М.Д.груп" і ТОВ "ЮА груп", становить 5,6 млн гривень кожна.

Водоканал найняв колекторів, для стягування заборгованості, неустойки, збитків, процентів, які виникли внаслідок неналежного виконання договірних зобов’язань підприємствами, що надають послуги у сфері житлово-комунального господарства та іншими юридичними особами.

Кожній фірмі довірили стягнення боргів на суму 16 млн гривень, що документально підтверджені рішеннями судів, які набрали законної сили. Перелік боржників не повідомляється.

Нагадаємо, "Київводоканал" минулого року наймав ці ж компанії. Тоді кожній з них було довірено борги на 18 млн гривень, вартість угоди становила по 6,3 млн гривень.

Засновником ТОВ "М.Д.груп" є адвокат з Броварів Сергій Дяченко, який згідно з його резюме про пошуки роботи працював у виконавчій службі Мінюсту, а також займався поверненням боргів "Київводоканалу" та інших комунальних компаній.

Засновником ТОВ "ЮА груп" зі статутним капіталом 1 тис гривень нині є Олена Реутова. З моменту заснування фірми у 2011 році у неї вже п’ять разів змінювались засновники.