Безробіття в Японії впало до мінімуму за 6 років

П'ятниця, 28 березня 2014, 17:16

Споживчі ціни в Японії підвищувалися в лютому дев'ятий місяць поспіль, а рівень безробіття впав до найнижчого рівня більш ніж за 6 років.

Про це пишуть "Вести.ru" з посиланням на "MarketWatch".

Ціни без урахування продуктів харчування - індикатор, для якого Центробанк Японії встановив показник в 2%, - зросли в лютому на 1,3% в перерахунку на річні темпи, що співпало з січневими і грудневими результатами.

У лютому зростання споживчих цін, без урахування продуктів харчування та енергоносіїв, в Японії зафіксоване на рівні 0,8% проти 0,7% у січні.

Останній такий результат був зафіксований у квітні 1998 року, і цей факт також підтверджує, що країна поступово долає дефляцію.

Згідно з прогнозом Банку Японії в майбутньому фінансовому році, що починається у квітні 2014 року, інфляція без урахування продуктів харчування становитиме 1,3%, в ​​наступному фінроці - прискориться до 1,9%.

Рівень безробіття в країні в лютому впав до 3,6%. Відношення числа вакансій до кількості людей які шукають роботу піднялося до максимального з липня 2007 року рівня, при якому роботи більше, ніж претендентів.

При цьому обсяг роздрібних продажів і споживчі витрати в Японії скоротилися, так як погані погодні умови змусили покупців залишитися вдома.