Кабімн призначив нового керівника Держсільгоспінспекції

Середа, 26 березня 2014, 12:31

Кабінет міністрів призначив головою Державної інспекції сільського господарства Миколу Поєдинка, а головою Державного агентства лісових ресурсів України - Валерія Чернякова.

Про це йдеться в розпорядженнях Кабміну від 25 березня № 247-р та № 246-р.

Поєдинок працював директором ДП ДАК "Хліб України" Севастопольського комбінату хлібопродуктів, першим заступником та головою Державної інспекції з контролю якості сільськогосподарської продукції та моніторингу її ринку.

З грудня 2010 року до 18 листопада 2011 року він уже був головою Державної інспекції сільського господарства.

Як раніше писала "Економічна правда", Державна сільськогосподарська інспекція останніми роками стала дуже відомою завдяки корупційним схемам на зерновому ринку.

Зокрема, відомство, як розповідали "ЕП" учасники ринку, "стягувало" з них додаткову плату за надання сертифікатів якості зерносховищ та сертифікатів якості зерна.

За приблизними підрахунками, лише на зерновому ринку Держсільгоспінспекція збирала за рік близько 100 млн доларів коштів з сільгоспвиробників.

Нагадаємо, що 26 березня також було призначено заступником міністра аграрної політики та продовольства України Андрія Дикуна. Йому 35 років, проживає в місті Умань Черкаської області, є президентом Асоціації виробників молока України.