Продан обіцяє не закривати шахти

Понеділок, 24 березня 2014, 18:23

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан виключає закриття тих шахт, які раніше не були включені до програм реструктуризації та ліквідації.

Про це йдеться в його зверненні до працівників вугільної промисловості, оприлюдненому на сайті Міненерговугілля.

"На сьогодні поширюється недостовірна інформація про загрозу закриття шахт, створюється, відповідно, напруга в шахтарських регіонах. Насправді ніякого закриття шахт, крім тих, які були включені раніше в програми реструктуризації та ліквідації, не планується", - йдеться у зверненні.

За його словами, проблеми шахтарських регіонів, зокрема створення гідних і безпечних умов праці шахтарів, забезпечення своєчасної виплати заробітної плати є пріоритетними для уряду.

У зверненні зазначається, що відвантаження вугілля на теплоелектростанції будуть збільшені.

За словами Продана, заплановано впровадження нових технологій використання вугілля із залученням іноземних інвестицій, які дозволять збільшити попит і виробництво вугільної продукції.

Також міністр підкреслює, що зараз здійснюється розробка механізму погашення заборгованості державних вугледобувних та вуглепереробних підприємств.

За його словами, протягом найближчих трьох місяців буде розроблено ефективний механізм державної підтримки вугільної галузі та підготовлено заходи з реструктуризації вугільних підприємств.

У повідомленні підкреслюється, що Продан розраховує на розуміння і підтримку працівників вугільної галузі.