Nokia відклала продаж свого бізнесу Microsoft

Понеділок, 24 березня 2014, 17:32

Продаж компанією Nokia свого бізнесу з виробництва смартфонів корпорації Microsoft відкладається.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на газету The Wall Street Journal .

Передбачалося, що угода відбудеться в I кварталі цього року, однак компанії чекають схвалення азіатських регуляторів, і тепер планується, що операція буде завершена в наступному місяці.

Компанії вже отримали схвалення більшості регуляторів, у тому числі Єврокомісії та мін'юсту США, і повідомили, що добилися прогресу в обговоренні умов закриття угоди і процесу інтеграції. Проте азіатські регулятори ще не схвалили угоду.

Nokia і Microsoft, у свою чергу, впевнені в тому, що операція буде закрита, і заявили, що поточний податковий процес в Індії не має ніякого відношення до термінів або матеріальним умовам угоди.

У листопаді акціонери Nokia підтримали продаж її мобільного підрозділу американської корпорації Microsoft. Сума операції становитиме 5,44 млрд євро ( (7,2 млрд доларів).

Рішення про продаж було прийнято наприкінці вересня колишнім генеральним директором Nokia Стівеном Елоп.

Тоді його колега з Microsoft Стів Баллмер заявляв, що "це сміливий крок у майбутнє - безпрограшний варіант для співробітників, акціонерів і споживачів обох компаній".

Продаж бізнесу дозволить збільшити обсяг чистого готівки Nokia до 8 млрд євро в порівнянні з 2 млрд євро, відображених у фінансовому звіті компанії за III квартал, а також дозволить повернути гроші акціонерам.